Thursday, June 17, 2010

Monday, May 10, 2010

pagi bangun akak!

salam smua...wah cerianyer muke pepagi dh terbeliak mata dduk dpn lappy
ahahha,jgn salah sangka bukannyer happy sbb dpt makan bkfast pepagi tp ne muke cuak nak gie cabut gigi...rase sayang jer tp nak wat cmner dh lama berikan dia muke utk baik tp tetap menyakitkan so langkah seterusnya n terakhir CABUT!!!

wah sungguh aku xpercaya rupa nye aku ne penakut..ahaha,teringat budak yang menjerit dlm citer finding memo time nak jmpa dr gigi(time tue pandai lak ko tergelak terbahak2)ahahaha sengal! so skunk ne nak siap2 n then hayungkan lenggang bergerak bersama harith ke klinik berhampiran

k la...kung bising lak ibu tercinta yang xcited nak jmpa kawan2 dia kat klinik tue(dulu my mum used to work there)... n aku pun xsabar nak bau klinik yg penuh ngn ubat2an-besh2...segar n menyamankan tp DR gigi??? gggggrrrrr~~~

SELAMAT PAGI MALAYSIA N MMMUuuuaaaHHHxx!!

p/s: hati masih berbelah bahagi utk gie acheh esok memandangkan ader gempa bumi semalam...tunggu la ayah balik n discuss.

kembali menggegar~

hi semua!!!!

lama giler kite xbersua dan aku mengomel2. bukannyer xder story nak diupdate(in fact terlampau banyak) bnda yg berlaku just xtau la aku ne pelik cikit...mood cpt swing n sumtimes im not ready to share ma story la kot..ahahahha(dh tue apa paedahnyer ko wat blog huh????)

skunk ne aku dduk menetap dirumah sepenuh masa menghabiskan masa terluang bersama keluarga n erika santoso(kucing belaan) yg mendapat nama sempena cerita "ROSALINA". Dah seminggu badan sakit2 n letih jer,nak kata wat keje2 berat seperti berkebun,bertani,berniaga mmg jauh sekali tp xtau knp bdn rase seperti dilanyak2..mungkin sudah tibe masanyer untuk diservis kot

erm, klu nak mngomel 4sure aku xtido malam ne kung just cikit2 dulu la yer(suara hati:'hai jgn jd mcm post cont... sudah la smpi skunk xabes2 cter dia")...ahahahaha,aku pun dh lupa countdown tue!!! sigh* okieh so skunk just nak berkongsi rase bahagia sbb baby HARITH dh lahir...NCJ808,wlupun no yang sebenar laen tp care gak la.. xder bnda sgt pun dh wat kat dia just hari tue gie tinted kan harith kat kedai make-up...happy jer tgk dia smart2.so skunk mmg cikit2 pikir bout dia dulu(cis konon minah kete la tue-wuueeekkk perasaan)

well yang laen ader la serba cikit yg terjadi....malas la nak pikir sb skunk aku berada dlm fasa xmengambil tau n letih! penat memanjang jer so malas nak serabut kan kepala so its time 4 holiday baby!!!! yeah3, lusa mau berangkat ke ACHEH..takut gak sbb td baca berita ader gegaran berlaku so hopefully everythng going well sbb xsnggup nak mengulangi tragedi Tsunami ketika berada di BANGKOK dulu-serik n ngeri !!!

so aku rase dh masa utk mintak diri dr ngomelan xseberapa ne sbb nak smbung keje edit2 gambar...xla power mana pun,masih belajaar tp menandangkan ini keje adik aku(nasib baik ko sowang je adik aku) so terpaksa la gigih kan diri berusaha memberikan yang terbaik

so guys out there...luv ur sibling n keep in touch later. hope sangat aku mampu menaip blog selalu agar idup n ader gak la tujuaan blog setan69 nie...chiow n salam!!!!

p/s: kali ne tulisan warna merah sbb semangat baru membara2!!ahahhahaha :P

Saturday, February 20, 2010

cont.....

:p

ahaha,lame giler amik masa nak smbung entry lepas smpi la ne dh lupa countdown nyer..xpe2 jgn wisau dah ku catatkan dlm buku 555 agar xtinggal secebis pun...im very particular bout facts!

ooppss! lupa bagi salam (salam sejahtera smua-khabare waras ngak??).. ok disini terdapat RALAT yg ingin aku perbetulkan (thankz to shaza bout dis)...shaman ye bukan saiman...ampuni ya aku manusia yg khilaf(nada sinetron gi2)

(8) Yusop & Sahman DAY OUT!!

14/2- memandangkan umah aku dh dipenuhi smula setelah adik, aku, angah serta along n saeed.(abe xdpt ikut sbb dia ader kelas ketika i2.haih dedikasi sungguh abg iparku sowg ne) balik so ayah pun dgn girangnyer membawa kami semua ge pontian krn anak kwn lama nyer kawen..huhuhu,malu ingin ku nyatakan tp aku harus mengaku " INI KALI PERTAMA sepanjang 23thun aku smpi kat pontian"- (blushin2*). makan2, acar asam dia sgt sedap!!!!! klu x aku fikirkan malu dh lame aku gie belakang suwuh diowg bungkus.maklum lah aku nie kan hantu asam.

tap tup tap tnggu ayah abes celoteh kiteowg pun gerak nak balik..aku masih tidak puas hati ketika i2 sbb aku xpuas gie jalan lagi so aku melantik diri sendiri n mencadangkan kiteowg gie JOHOR BAHRU...so kami 2 keluarga ngn comelnyer gie la jalan2 sekitar danga bay..lama gak la.bayangkan seharian aku pakai baju kurung(uiks,sgt ayu n melekit). mlm 2 ader la kedai2 yg bukak-sibuk je smua nak jual bunga 4 valentine.then aku pun xla melepaskan peluang bershoppin' sedikit. Setelah kami smua menunjukkan tanda2 protes kerana bapak2 kami menghilangkan diri (xcited dpt jmpa), ktowg smua ge la makan kat BANAFEE(cadangan shaza)..owh ne kedai i2 betty banafee punya ma...ok la makanan dia tp dianyer pasta xsedap!!!..percaya la kata2 aku yg sukekan italian food ne..MINT shake dia besh bangat!... pas makan amik gambar 2-3 keping, gedik2,kiss2 pipi, aku n fam pun brangkat pulai ke seremban...


(7) JERAM GADING

esok harinyer, ayah masih ingin meneruskan agenda dia keluar tp kiteowg xmau(yelah hari cuti so spend ngn fmily)...xyah sibuk2 nak pikir business jer..mule2 igt nak gie kl bershoppin bb telah lama ayah xbawak kiteowg ge shoppin tp akhirnyer gie mandi air terjun. ini smua kerana idea asal along di tentang hebat oleh ibu n adik kata mereka "skunk ne panas nak ge kl lagi panas so better kite ge tempat yg sejuk sprt ulu bndul ker???"....erm aku berfikir sejenak." xmau kite gie lata kijang(smbl aku nyanyi2 lagu mari melawat n9 yg mana ader liriknya menyebut tntg lata kijanh)

"lata kijang xkureng hebat,di jolobu tompat lotak eh,jd sebutan jadi sebutan"
so aku la master mind...kami berpakaian sesempoi boleh n gie jelebu...singgah umah pak uteh(adik ibu) tp memandangkan hari pun dh gelap so xdpt gie lata kijang yg mengambil masa 2jam dr umah pak uteh...so kami gie bermandi manda di jeram gading yg xkureng hebat....sojuk bonar la air yo!!

(6) BUFDAY SAEED & AQLAN

arine pulak(15/2) ibu ajak aku,adik,ayah n along gie carefour..baru bukak kat seremban..so gie la jalan2...beli maxi pekena songtam(makanan thai), sizziling n ayah belikan aku garnier utk hilangkan eye bag-sgt concern papa ku nie ttg kecantikan anak gadisnya...balik jer beli kek kat secret senawang sbb nak celebrate bufday aqlan (1thun) n saeed(32)....makan kek,tetibe ayah sakit kepala disebabkan tahap gule tinggi dlm badan..sian aku tgok...ibu memulakan kempen "air suam" so kami smua terlibat sama sebagai sokongan moral kpd ayah..tp xsmpi berapa minit je adik "kadi nak milo!"-haih adik aku nie air milo je memanjang.aku je la ngn ibu yg masih lagi terus berjuang demi kesihatan dirumah ne

(7) erm?
tetibe aku terpikir awat la aku wat entry pepanjang ne...k2,aku pendekkan je la(ngatuk dah ne)..ne pun aku taip sambil2 nak tunggu kekanda hati pulang...

ok ne citer aku xmau ckp sama..bahaya!. ader la kawan aku sowang ne, xder angin ape2 tetibe je berubah...aku bukannyer apa xla aku xsuke la klu xtahu sebab musabah then tetibe xtegur aku which keadaan jadi akward n aku yg sgt paranoid ne mule la pikir apa la salah aku wat kat dia....alih2 aku dpt tau dr sumber terdekat knp dia berubah sbb terasa ngn aku..ek eleh,aku dh bagitau klu xpuas hati or terasa ckp je dedepan,nie idak-so aku tnya la dia ari2,sah!..tp aku malas la nak layan-gasak ko la,xder aku adapkan sgt nak ko kwn ngn aku. i done my part so its up 2 u then..even dia wat cam tue pun aku still happy atas perubahan besar yg jd dlm hidup dia

(6) COcOnut Shake

pagi2 kiteowg dh gerak gie melaka sbb kui 12.30 umah pakcik leman (adik ayah) ader kenduri.pindah umah baru kat pantai klbang..so drive kesana the smpi je kat mlaka "betul la bak kata jue", pantai klbang dah kena tambak!! huhu,aku sedih sbb kat ci2 banyak nostalgia time aku dip dulu...aku suke pantai-suke sangat wlupun aku nie phobia air laut...aku rase damai n pulang kepadanyer bile aku tengok laut...(sob2)... diowg tmbak sbb nak wat melaka gold coast..siap ngn xtrem park lagi..umah pakcik sgt dekat ngan pantai..panas tp berangin...kami xla lama sgt kat umah pakcik sbb ayah ader nak jmpa kawan dia so dlm perjalanan nak balik singgah kat tepi jalan sbb adik kata kedai jual coconut shake dia sedap...ayah bising gak la sbb barisan owg nak order panjang.sumpah kedai 2 sgt ramai owg dtg. aku xdulik, aku nak jugak rase.dah alang2 dtg cube jela..so beratur n 1jam gak la baru dpt minum.erm nak kata sedap sgt xla tp ok la-bagus la owg melayu berinovasi n bersemangat usahawan ....

sumpah penat n nak tido sbb esok nk gie pasar pagi ngn ibu! chiau***

Wednesday, February 17, 2010

COUNTDOWN wit ME~

*Dengan muke merah menahan marah aku menaip entry ne...urgh,i thought i can relax n type new post but broadband suck (see dun make me speak english!!!!) :~(

Hi pembaca!!!(klu ader,memandangkan i ne xler terkenal sgt)-sedih mokcik....xcually kepala ngah berdenyut2 sakit, untuk yg xtau aku ne ahli kelab kipas mati MIGRAIN. So mmg xsah la kirenyer klu dlm seminggu 2 xkena migrain kan. terharu??? kowang jgn lah terharu ngn semangat aku utk keep updatekan blog ne demi bahan santapan kowang(blushin*). Bukannyer apa, aku rase aku nak gak taip sumthing especially aper yg jadi lately ne c0z wat penat jer aku wat blog cecantik n mesra alam ne tp klu tulisnyer sejengkal dua wat ke ark??

Berbalik kite kepada tajuk besar (COUNTDOWN wit ME),yer2 tau kowang smua menantikan bunga api~tapi maaf la aku xsempat nak beli.Ish mulut kowang jgn jahat wow!-ader tau duit cume aku syg kowang n atas nasihat pakar,tahun ne bajet bunga api dipotong...aku nak beralih angin pula. Kali ne punyer entry akan ceritakan dengan gaya ala2 countdown la...Baru dangdut cikit, Selamat membaca ya :

(10)- C.U.T.I
Wah, setelah lama dinanti2kan akhirnya tibe. Bagaikan anak dara yg menanti teruna pujaan datang meminang jer aku rase. lama sungguh nak cuti, seminggu jer pun. last week 2 sangat memeritkan,bz nyer tuhan je la tau. Kena ge talk kat UKM la (interfaih council), presentationnyer la, test lagi. Huh! sebut pasal test mmg menyakitkan hati2 kami smua. Mana xyer En.attendance 2 bagi soalan mmg TERBAIK WoK!!!..geram tahap gaban aku dibuatnyer,sia2 jer aku stay up n bgun awal pagi tue alih2 tgk soalan mmg xder langsung dlm note dia..haih mentang2 la aku ne pelajar namanyer.(dah mule emo-so kena stop cter bout test). Plus ader la sedikit insiden2 cerekarama gak berlaku...maka bertambah2 la tekanan darah aku seperti GUNUNG BERAPI Indonesia tue...Namun wlupun sekian rupa,akhirnyer jumaat 2 dpt gak balik stlh siap kemas2 smua. Gembira xterkata. pendek kata whch panjang diam jer- {NO PLACE LIKE HOME!!!}

(9)- A.Q.L.A.N
Namanyer aqlan. Budaknyer sgt gembol n hensem persis anak kacukan mat salih. Gembira hati aku semenjak bibirnyer pandai bertutur kata ne tapi harus dijaga jua kerana sudah nampak bakatnyer yg suke megadu domba ngan bapak aku...panggil aku "jijah"..ish budak ne, nasib baek ko comel seprti aku klu x...ahahahahha.Jgn risau xder niat2 kekejaman kanak2 akan aku lakukan wlupun aku suke layan wrestling dulu(HANTU NE)."doooo yoooouuu smell what the ROCK is Cooking???"...aku mmg rindu ngn budak bertubuh kecil ne. oleh kerana rindu dah makin xterbendung,sampai je umah ari jumaat (12/2/2010) aku gagahkan diri yang penat lagi letih ingin dimanjakan drive ke pasar dulu bawak bonda tercinta membeli belah dipasar-tarik troli dh ala2 pramugari mas then ge umah angah utk berjmpa aqlan darwisy..Dah membesar rupanyer dia,dulu kecik skunk dh berjalan n mule bercakap..geram jer aku diwatnye-ne yang nak kawen cepat ne(ahahahaha)...

(8) YUSOP & SAIMAN DAY OUT!!!

Adoi masuk jer cter ne aku dh start ngtuk la pulak..ish2! esok jer la aku sambung laie(lagi)...


L.O.A.D.S~

oits!lama gak melaporkan diri dgn khabar2 angin baru. citer dh menimbun tapi tahap kemalasan pun makin meningkat. ait sekali pandang dh mcm hipotesis time kelas sains dolu2 lak...sengal tui!

memandangkan dh nak maghrib n perut pun dh berkarok so later je la aku curahkan idea2 bernas aku...

but2............jgn risau aku xkan tinggal kan mcm 2 jer kerana akn ku tinggalkan dengan sedikit ilmu utk tambahaan didada(haih koya2)

terimalah kata2 dr bapak bau2 bacang aku ne : Mahatma Ghandi

"Be the change that you wish to see in the world."

Tuesday, February 9, 2010

funeral blues

salam :0....

Terdetik jua akhirnya hati ne nak tulis blog smua setelah lama menghapuskan hasrat i2 wlupun permintaan begitu banyak (:p) mungkin dah tibe masa utk aku jadikan blog ini sebagai medium or terapi jiwa yang berkesan sama ader untuk luahan hati dan juga untuk menyebarkan ilmu yg ader sekangkang kera ne..[bak kata ustazah ku yg"sapa ek name?-ilmu tnpa amal xder faedah nyer eh]

oklah memandangkan 1st entry so mmg terlalu bnyak nak dibebelkan setelah bf di ym pun ditolak tepi jap(sian dia,sabar eh!-focus2),aku telah menegaskan dlm hati untuk menulis apa yg penting setakat nie...sama2 kite baca bismillah b4 baca demi keberkataan bersama(koya la pulak)

BISMILLAH.............

hari nie aku dikejutkan dengan temparan kehidupan untuk ke sekian kalinyer...hakikat yang perlu ditempuhi oleh semua insan yang bergelar manusia."KEMATIAN".

YA!!ku katakan dengan sayu dan hiba kematian. dek kerana terlalu leka dengan agenda serta propaganda dunia aku terlupa akan kewujudannya. Mungkin Tuhan berikannyer sebagai peringatan kepada ku-hambanya yg terlena dibuai mimpi nie. NAWAL ABD AZIZ-mentorku,seniorku,sahabatku,ex rumateku serta seangkatan dengannya telah pulang ke rahmatullah 9/2/2010 at 11pm. beitul sms aku tadi tnya apa nama ayah kak nawal-mati2 aku ingat dia masuk paper(hati dh mule xenak ketika i2) tp aku xendahkan permainan hati ini dan beberapa minit kemudian sms ke 2 yg bagitau aku "pemergian" kak nawal...aku masih xpercaya,lalu aku dail terus no kak fuzan,"haih nasib baik simpan lagi"

di hujung talian 1suara yg kaku dan sedih,mindaku terus termati "apa bnda lah aku nak tnya ne"-ye,jawapan yg sahih BENAR khabaran beitul i2. Demi tuhan aku sgt takut, segala "bulu2" disetiap inci tubuhku berdiri (sprt menyanyi lagu negaraku)."Ya Allah besarnya kuasa mu, dr mu ku datang dah kepadamu jua ku pulang"...Dengan tangisan aku sebarkan juga berita agar smua yg mengenali arwah tau akan permergiannya.

aku pasti tahu apa yg berlegar di minda kowang smua"apa yg wat aku sedih sgt"...jawapan ku mudah, aku ralat!ralat sangat n aku pasti kowang pun pernah melalui moment yg buat kowang rase mcmne n tau masa xblh berputar kembali.. mana x nyer aku xjmpa dia langsung b4 dia kuar dr umah sewa ari2, cal xdijawap n sms xpernah dibalas...tup tup-berita kematiannya yang ku dengar.sememangnya aku masih waras n asas2 agama masih bersemadi kukuh jadi "AKU REDHA"....

sigh! so untuk 1st entry ne aku khaskan ruangan yg xseberapa ini demi insan yg banyak membantu aku selama ini,smoga rohnya bersemadi bersama2 owg yg beriman~{amin}

~AL-FATIHAH~